Home / Zanimljivosti / Predsedniče, premijerko, ministri, zašto mi ne date da živim? Otvoreno pismo devojčice koja ima 55 dijagnoza para srce!

Darija Petrović ima samo 16 godina, a živi sa čak 55 dijagnoza

Darija se za svoje zdravlje bori već godinama unazad, trudi se da živi kao svi njeni vršnjaci, ali stanje joj se iz dana u dan pogoršava.

Neke od bolesti od kojih boluje spadaju u retke – Von Willebrand (poremećaj zgrušavanja krvi, faktori svi ispod 0), Menierova bolest, Epilepsija (jos uvek neutvrđena vrsta epija), Lumbalni sindrom (retkost za osobe tog uzrasta, poremećaj rada štitne žlezde, nodus na štitnoj zlezdi, adenom na pljuvačnoj žlezdi, i mnoge druge.

Ipak, Darija pokušava da živi normalno. U tome je ometaju svakodnevni bolovi u stomaku, glavi, kostima, vrtoglavica, mučnina… Bol pokriva najlepšim osmehom i pričama koje piše, ali više nije mogla da izdrži, a da ne uputi otvoreno pismo vlastima.

Darijino pismo prenosimo u celosti:

(Espreso.rs)

About admin